En gång till.

Detta kan bli sista inlägget innan jag åker tillbaks till Nybban. Igår var jag ute på klubben och festade loss. Det är så sjukt fint att hänga där, alltid någon trevlig i baren, bra service och ah, det är iofs alltid kul att festa med Robban. Så hur som haver det var en bra kväll.

Imorgon är det nyår och sen bara några få dagar kvar tills vi åker tillbaks. Tiden har verkligen flugit fram!
I eftermiddag ska jag ringa Ava och se om vi ska ses någon dag och på lördag blir det nog att jag går på mötet som Team-lägret arrar här i Gislaved.

Jag hoppas på en fortsatt galen hemvistelse!

Ojsan.

Har inte blivit mycket bloggande alls, har ju iofs varnat för det. Har hänt en massa bra och dåliga saker, eller flest bra och en stor dålig grej.  Julen har varit fin och det har blivit mycket mat och mycket spel. Höll på att glömma nämna allt kaffe jag har druckit!

Imorgon blir det till att inviga nyårsklänningen :)

<3

Idag har jag och Emil vart tillsammans i fyra år. Det är rätt bra!

HemHemma!

Ehm ja, internet i mammas nya lägenhet suger apapapapa så därför kommer jag inte blogga allt för ofta. Har inte tålamodet till att vänta.
Hitills har jag kommit hem, träffat Ema, spelat Wii med bror och hans flickvän, firat min brors födelsedag med släkten(farmor och fastrar) förkrökat med bror och hans kompisar, åkt till higgins, träffat Edvin och Robert, varit bakfull, träffat Rolle två gånger, pratat i telefon med Sanna, visat min ena faster och hennes man min tatuering, busat och gosat med hundarna. Ja, det var nog allt.
Imorgon ska jag till Gärdet och hälsa på Ava och Bob, sen fika hos Farmor, kanske fika med Emils mormor om hon är hemma. Förhoppningsvis ska jag träffa Sanna också.

Nu blir det lite mer Wii! :D

Chrono.

Haha, har börjat spela Chrono Trigger igen. Har ju haft ett uppehåll nu i någon månad ^^ Det går väl sådär alltså (om jag måste erkänna)

När Emil kom hem från skolan så har vi bara myst, typ tittat på NCIS och en halv Harry Potter-film. Ätit soppa med, ärtsoppa för att vara exakt.

Om ett dygn ligger jag hemma i Anderstorp i mammas nya lägenhet och tittar på tv. Åh holy crap vad jag längtar!

WUPWUP

YEAY! Kom precis på att det är IMORGON jag åker hem!
Tänkte bara säga det!

Dagen Duktig.

Japp! Nu ska jag sätta igång att packa och sen städa lägenheten! Eller först en cigg och lite mer kaffe, sedan åker Jonnas playlist på med högsta volym!

Iris.

Kan vara den mest känslosamma låten jag vet. I alla fall av dem som inte är av Håkan.

Sjukling.

Okej, för att vara ärlig så började jag och Emil tjafsa med varandra över att jag gjorde en sjukt liten onödig grej som egentgligen borde involverat en liten gnutta disk. I vilket fall, både jag och han blev skitförbannade på varandra och jag vet inte riktigt varför men det slutade med att Emil storstädade köket! haha
Vi är inte arga längre och gick och la oss som vänner så inget att tänka på men åh, jag ska dammsuga idag T_T


Fastän jag är sjuk så är jag så himla glad. De senaste veckorna har jag börjat glädjas åt Emil varje gång jag ser honom, tänker på honom eller pratar med honom. Antingen så är det för att, nä jag vet inte vad annars det skulle vara förutom att på måndag så har vi varit tillsammans i fyra år. Jag har verkligen inte hängt med alla dem åren, vart fasen har de tagit vägen? Jag är så himla glad över dem i vilket fall. :)

Haha oj, keke inlägg men det bjuder jag på!


Morgonseg.

Idag har verkligen inga stordåd blivit gjorda. Jag steg upp för ett par timmar sen och har bara degat framför datorn. Tittar på den senaste POTC-filmen. Wuhu! :D

Vi ska snart gå till affären, fast Emil orkar inte gå till Willys så vi ska gå till Kungshallen. Toapapper och cigg står på inköpslistan so far.

Nu blir det att titta färdigt på filmen!

Bilder från helgen!

Nu blir det lite bilder från Hässleholm :)









Filmdag.

Nu när jag har varit hemma hela dagen har jag tittat på några bra filmer. Sherlock Holmes och POTC 1, 2 har jag tittat på hittills. Som vanligt har det blivit en del telefonsamtal också, pratat med Markus, Rolle, Carroh och Louis.
Tillsammans med all film och telefonsamtal har min bästa vän varit en rulle toapapper. Jag har nog aldrig snytit mig så mycket som idag. Hoppas att jag blir frisk tills jag ska hem bara! Det är det som är huvudsaken, prio ett och A och O nu.

Snart ska jag lägga in bilderna från helgen och lägga upp här!

Dansa fastän..

sitte och lyssnar på senaste morgonpasset-sändningen från p3. Är hemma och sjuk, har blivit sjukt förkyld (höhö sjukt <-). Jag sitter framför datorn och nyser och snorar, tror att det var ett smart drag att inte stiga upp halv sex och åka in till skolan. Däremot var det inte så smart att bli sjuk nu med kursstart och allt.

Bilderna från helgen kommer upp senare idag, tror jag. Jag ska försöka sova lite till idag och vara utvilad imorgon!


Förlåt!

Förlåt för att jag inte har skrivit något på flera dagar. Det blev en sjukt tidig fredagsmorgon som senare mynnade ut i tenta, eftersnack och tågresan till Skåne.
Här i Hässleholm har inte många barn blivit gjorda ska jag säga! Jag och Louis har spelat Skip-Bo och töntat oss. Idag var det shopping som stod på schemat, har handlat en nyårsklänning jag. Hon köpte sina julklappar.

Vi var och åt sushi på en asiatisk restaurang. Jag var jävligt skeptisk för att vara ärlig men det var verkligen jättegott. Inte lika gott som på Kama eller Moshi Moshi men sjukt gott för att inte vara en sushirestaurang!

Den här kvällen har vi myst med kaffe, te, skip-bo och julmusik. Vi slog in lite julklappar och då åkte min julplaylist på fortare än kvickt ,som mormor hade sagt.

Louis är i duschen nu och sen ska vi göra lite ansiktsmasker och annat tjejigt. Planen imorgon är att shoppa lite till, jag ska byta en bh och Louis ska köpa sina sista julklappar.

Jag kommer nog inte blogga något mer denna helgen, jag kommer hem till Nybro någon gång på måndag så förhoppningsvis blir det något då. Jag tänker iaf lägga upp lite bilder från helgen.

Puss och Hej!

Plugga någon?

Ja just det. Plugga alltså. Jag suger på att plugga, helt ärligt har jag pratat i telefon närmare fem timmar idag. Effektiv pluggtid ~ 45 minuter... Inte så bra.
Ska läsa igenom en föreläsning till, anteckningar och sen göra quizen igen. Nu blir det hejdå datorn, hejdå telefonen och hej pluggmusiken!

Victoria's Secret

 

Satt i telefon med Vicke för några dagar sen, hon går skrivarlinjen på Ölands folkhögskola. Hafsigt färglagd i ps, men det får duga för stunden.

Sista timmen är slagen!

Nu ska jag ta en dusch, fixa lite här hemma och sen börja plugga på riktigt!

Morgonskratt!

Haha alltså shit! Jag kan vara den mest ineffektiva människan i världen! Det hela började med att jag skulle stiga upp tidigt för att komma igång med plugget typ nu. Kan meddela att jag fortfarande sitter i min morgonrock med en kaffekopp framför mig.
Jag hittade en sida som ah, cracks me up! damnyouautocorrect.com min nya bästis! haha


FF!

Halva dagen har gått åt till att titta på Filip och Fredrik. Har tittat på både Boston Tea Party, lite 100 Höjdare-avsnitt på youtube och nu tittar jag på senaste avsnittet av Vem kan slå Filip och Fredrik?
Ska gå upp till Ämma för att låna hennes biologibok nu, kan vara bra komplement till tentaplugget eftersom vi har tenta i Hållbar Utveckling.

På med lite smink och sen bär det av!


Vem är jag?

Jag har fått lite nya läsare så jag tänkte köra en kort presentation av mig själv här.

Jag heter Emelie och är nyss fyllda tjugo år (alternativt född oktober 1990). Ursprungligen kommer jag från en ort som heter Anderstorp men bor nu i Nybro som är ett samhälle tre mil utanför Kalmar. Jag har bott här sammanlagt snart ett år då jag flyttade hit i våras. Då pluggade jag Japanska på distans men det gick inte så bra som jag hoppades att det skulle göra. Under sommaren flyttade jag hem igen och hade en turbulent tid. Jag väljer att inte skriva om vad som hänt då jag hellre håller det för mig själv.


I slutet av augusti fick jag reda på att jag kommit in på Lärarutbildningen vid Linnéuniversitetet, campus Kalmar. Det är därför jag har kommit tillbaka tilll ostkusten. Jag går inriktningen Bildpedagogik och Media för grundskolans yngre åldrar. Vilket på svenska betyder att jag ska bli bildlärare i låg- och mellanstadiet.

Anledningen till att jag bor/har bott i Nybro är att min pojkvän pluggar på samma unviersitet som jag fast hans skola ligger i Pukeberg, Nybro. Han läser Reklam, Grafisk Kommunikation och Visuell Layout (tror jag att det heter, vi säger bara "reklam").

Min familj hemma består av mamma, min bror och våra två hundar. Vi har en rätt så stor släkt då både min mamma och pappa kommer från stora familjer med fem syskon i varje. Jag har tre mostrar, en morbror, tre fastrar och en farbror. Den enda av mina mor- och farföräldrar som lever är min farmor.


När jag inte pluggar eller pratar i telefon med mina kompisar så tycker jag om att lyssna på musik, fotografera och numera har jag börjat skissa, kludda och öva på att rita. Eftersom jag bor tillsammans med min pojkvän så blir det ju rätt mycket mys med honom med. En annan stor passion i mitt liv är styrkelyft. En kraftsport som jag har hållt på med sen 2005 tror jag. Jag har tävlat och försöker komma igång igen men det är inte samma sak utan alla hemifrån. Mina största meriter är att ha vunnit Ungdoms-SM, tagit silver på Junior-SM och ett silver till från Nordiska Juniormästerskapet.


Foto: Patrik Thur eller Rolle, kommer inte ihåg.

Jag och min pojkvän blev tillsammans december 2006, då var jag 16 och han 18. Vi har haft våra upp- och nedgångar men still going strong så att säga. Han kommer från en kärleksfull familj och han är den yngsta av tre bröder. De är till skillnad från min släkt en väldigt liten släkt på sammanlagt sju personer.

Tentaplugg alternativt tentastädning.

Japp, på fredag är det tenta så det bara smäller om det! Jag ska sätta igång att plugga idag. Ladda ner alla föreläsningar, gå igenom anteckningar, typtentor och quizfrågor. Jag är väldigt intresserad av de där quizfrågorna, efter varje föreläsning som varit har vi elever haft möjligheten att skapa egna frågor som handlat om föreläsningen. Hoppas att de är något att ha!
Emil gick precis iväg och ska grupparbeta. Hoppas att han blir borta länge så att både jag och han får något gjort idag. :)


Ung och bortskämd.

Jag vet inte vad jag ska säga. Blir alltid lika tom på ord när jag ser detta program. Grejen är ju att de är inte ensamma, varje dag så är det något barn som går mot den här framtiden. Jag ska inte säga något om barnuppfostran eftersom jag inte har något eget barn men ändå. Sånt här stör mig, likaså överviktiga barn. De som äter mer snabbmat än hemlagat. Många säger att de köper färdigmat eftersom det är ont om tid och ork. Dock så leder ju hälsosam mat till mer energi. (om man inte äter absurda mängder förstås). Hämtmat betyder väl inte samma sak som snabbmat eftersom du kan "hämta" sushi, wok, husmanskost och annat. Där klämmer väl tiden bara antar jag?

Nä, nu ska jag sluta vara moraltant. Jag har som sagt inte några egna barn och har inte upplevt det livet. Tycker dock att de som inte håller med mig ska titta på det här klippet och sen berätta för mig vad som är friskt med detta barnet.


Har nog inget minne, alls.

Eh, ja alltså. haha! Jag är så sjukt smidig. Planen var ju att åka in till Kalmar för att julklappsshoppa och träna. Jag packade min gymväska och handväskan. Går ner till bussen, drar mitt busskort och sätter mig ner. Känner att det är något som fattas. Gymväskan var kvar hemma i hallen. Smidigt Emelie. Så det blev en rätt kort vistelse i Kalmar idag , från en heldag till tre timmar.

Har köpt alla julklappar nu! Till Mamma, Emil, min bror och secret Santa-klappen. I Emils familj gör vi så att vi lottar vem som ska köpa till vem så slipper man köpa sju paket. Jag ska köpa något lite till de närmsta kompisarna med, men det får bli var det blir känner jag.

Nu ska det diskas!

Någon vänlig själ som vill sälja billigt eller låna ut blir jag glad nästa termin! :D



Egen dag.

Idag var ju tanken att jag skulle åkt in på frågestunden och sen gått och tränat men jag tog sovmorgon istället. Sitter här i min morgonrock nu och väntar på att jag ska vakna till. Istället för skolan blir det att gå till Baronen och kolla in Tshirt Store och sen träna efter det. :)

Ska planera lite inför packningen. Vad jag ska ha med mig som jag inte kommer använda och sånt som jag ska använda innan jag åker hem. Jag kommer att ta tåget till Värnamo och sen träffa Ema så vi ska åka hem ihop. Åker vi buss åker ju hon tio minuter längre än mig men det är mysigt ändå!


Felletoooonen!

YEAY! Har pratat i telefon i typ en timma, först med brorsan sen Mange och sist (och minst) Louis. ^^
Är helpepp faktiskt, nu på fredag ska jag ju ner till Lollo i Skåne och helgen efter åker jag hem för julledigheten. Ska bli apmysigt! Jag har inte insett det förrän nu att jag åker hem nästa vecka. Känns rätt sjukt att det är jul snart, det var ju nyss som jag kom in på lärarutbildningen ju :o

Nu ska jag läsa igenom det sista på vårt milöprojekt och sen gå och lägga mig.
Ha det bra! :D

Efterskalvet.

Ja alltså, debatten gick okej. Jag blev ju godkänd och sånt, men ändå. Nä, aldrig mer debatt för min del! Inte i ett ämne som man inte är insatt i i vilket fall. Det verkade som att alla var lika nervösa inför sina debatter och det lugnade mig. Men när jag väl satt där och skulle dra av det första argumentet kände jag pulsen på ett sätt jag aldrig varit med om. Sjukt läskigt!

Imorgon blir det att gå på frågestunden i skolan och sedan ska jag faktiskt träna! Tro det eller ej.

Debatt!

HOLY COW! Jag är sjukligt nervös, lite som stunden precis innan tävling. Jag antar att man ska vara lite nervös, men fan. Måste göra en macka eller något att ha med mig till skolan. Hinner/orkar inte äta lunch innan jag åker och vill ju inte sitta där och höra magen kurra när jag ska sleva fram en massa argument för något jag egentligen inte står för. Fan.

Emil har blivit sjuk också, troligtvis på att han gick ute hela lördagen utan halsduk. Jag hoppas att det inte smittar mig!


Pratade lite med Robban igår, tror att det är tredje gången vi hörs av sen jag flyttade. Saknar min storasyster :D

Foto: Madde


Illustrator.

Så här blev det, till slut. Det finns ett fel men orkar inte göra något åt det. Ännu.





Söndagstrött.

eller bakfull som det heter i folkmun. ^^ Vi hade det jättekul igår, först mötte jag och Emil upp Stefan och Cecilia för att dra hem till Felix och hans Wii. Dit kom två till och vi spelade något slags Super Mario-spel ett bra tag :D
Hos Emilie var det en del folk. Jag och Cecilia gick hem rätt så tidigt, men det kanske var bäst så :p Emils bänktröja gick laget runt så det är nog många som vaknat med blåmärken i armhålan idag och undrat vart de kommer i från.

Idag har jag inte gjort någonting, mer än att äta snask förstås. Sitter i Illustrator och tracear (?) en bild från Sweden Rock. Är inte speciellt bra med Illustrator men man måste ju öva ^^ Lägger upp slutresultatet senare!


Ful-tröjan...

Ångrade mig angående min fultröja, så nu blir det att låna Emils gamla klasströja från gymnasiet (Y) Slänger upp ett par bilder innan vi går sen :)

Pukebergsjulmarknad del tre.

Den långa vandringen hem.


Pukebergsjulmarknad del två.

Marknaden.


Pukebergsjulmarknad del ett.

Färden dit!





Bildbevis!

Ska sätta mig med bilderna från julmarknaden nu, de kommer upp inom kort! :D

Kissvatten.

Fint. Vårt varma kranvatten ser ut som kiss. GUTT! Eller inte.. De på jourtelefonen sa åt oss att "spola lite". Känns bra :/

I vilket fall så har jag bestämt vad jag ska ha för tröja ikväll. En punkt avklarad haha :D Nu ska vi snart gå iväg till julmarknaden, Emil ska bara hänga upp sin bänktröja på tork i tvättstugan. Den luktade typ sur svett, NAJS!

Julesköj!

God Morgon! :D Shit vad jag inte har sovit bra, Emil puttar ut mig ur sängen hela tiden. men men..
Idag ska vi traska iväg till Pukeberg och gå på julmarknad. Jag tror att det kommer bli jättefint!
Senare ikväll ska vi till Emilie, hon har ful tröja-fest. Det kan bli rätt kul tror jag :p

Emil ska troligtvis ha sin bänktröja på, jag funderar på vad jag har som kan utstråla hans?

Såhär ser en bänktröja ut, denna verkar inte så farlig men ah. Ni ser ju.

Hämtade bilden från killens blogg.


Julmust och saffransskorpa.

Jag har fortsatt min svtkväll med ännu mer svt. Efter På Spåret började ju Skavlan. Det är första gången jag ser det från början, andra gången jag ser på det någonsin. Måste säga att Luuk och Lindström skötte På Spåret bra. Jag har alltid älskat Oldsberg och framför allt älskat Björn Hellberg (f.ö träffade/såg jag honom i Växjö i somras) men de nya programledarna gjorde ett bra jobb!
Tillbaka till Skavlan så har jag aldrig tittat på det förut eftersom jag inte förstår vad han säger men idag får man bara inte missa det! Gästerna ikväll är Herman Lindqvist, Henrik Schyffert, Fredrik Lindström och några till. Bara de nämnda jag känner till och det är människor som etsat sig fast hos mig på något sätt. Tre mysiga män helt enkelt.
En himla tur att programmet är textat dock!

Till mitt tvtittande dricker jag julmust och äter saffransskorpa som Lisen har bakat. Hon skickade med Emil några igår kväll när han var där och tittade på Narutofilmer. :D


SVTkväll.

Efter att jag kom hem från skolan har det vart SVT som gällt. Först lagade jag kycklingröra och sen blev Kent Agent, årets julkalender, lite nyheter, Vem vet mest och nu är det På Spåret. Jag har aldrig sett På Spåret med Kristian Luuk och Fredrik Lindström, ska bli spännande att se hur det går för honom :)

Pratade lite med Ema precis. Hon är lagom knäpp haha! :D


Projekt, moment, övningar?

Haha ja, det är de tre orden vi använder i vårt arbete som sak redovisas idag. Vi har i uppgift att skapa ett projekt(?) som handlar om Hållbar Utveckling integrerat i skolan. Det svåraste har nog varit att sätta en benämning på själva grejen, det är ju ett projekt fast kan vara ett moment som består av övningar. (Y)

Vår skrivare har lagt ner, inget bläck T_T that suuucks! Idag har jag inte samma utbrott för Emil är hemma, sjukt jobbigt i vilket fall!

Ska läsa lite till i min bok innan jag drar!


Snön.

Det är kallt och äckligt ute. Jag avskyr snön, eller rättare sagt att vara ute medans det snöar. Har kommit hem från Trekanten nu, det gick rätt så bra att förbereda debatten. :)

Tänkte tipsa om en grej till nu, ta en halv konserverad persika, lite frusna hallon och sen musli. Tärna upp persikan i rätt små bitar (typ 1-2cm) blanda allt i en skål och häll på lite mjölk. Det var supergott! :D

Jultips.

Jag såg en sån bra grej idag på morgonen, sjukt bra!
Tänkte tipsa om den om det är någon som är intresserad.

(Klicka på bilden för att komma vidare)



Lite nytt.

Ja, det blev lite mer uppdatering. Känns bättre tycker jag allt :) Eller så är det bara jag som är kreativ men ingenstans att göra av kreativiteten :p
Ska svänga ihop lite lunch nu så jag hinner äta innan jag ska iväg.


Bläck ja.

PÅ RIKTIGT! Jag får bryt på vår skrivare!!!!!!!! färgen är slut typ nästan det finns lite kvar men den VÄGRAR att skriva ut. Likadant i förrgår när jag skulle skriva ut andra papper. Men den utskriften kom igår?!?!?!?!?! Vad fan!
Nä, alltså shit! Jag får seriöst krupp på det här nu! JAG BEHÖVER SKRIVA UT! Vad är problemet liksom?! GAH!

Vart tog natten vägen?

Jag är så sjukt trött! Känns som att jag inte har fått en blund alls inatt, fast jag är rätt säker på att jag inte vaknat någon gång...
I vilket fall ska jag åka till Trekanten idag för att plugga med Ida, vi ska bli klara med debatten idag. Jag MÅSTE läsa igenom en bok jag har som .pdf, men det är ju sjukt jobbigt att göra det utan att skriva ut den T_T

Jaja.

Jag hittade en julplaylist till igår, kommer inte ihåg vem som gav mig den men den är gjord av Sandra Beijer iaf. :)

プリン

Bästa reklamen någonsin! <3

Bildpedagogik och media.

Idag har vi haft informationsmöte om våra inriktningar för våren. Det var SKITSKOJ! eller alltså, inte jättekul att gå igenom kurs för kurs bara på papper, men shit vad jag är peppad nu! Vi kommer vara runt 10 pers som läser inriktningen ihop och ah. :D

Om det är någon som missat eller glömt vad jag läser så är det Lärarutbildning inom Bildpedagogik och media riktad mot grundskolans yngre åldrar. (aka bildlärare i klass 1-6)

I vilket fall har jag massvis med inspiration och kommer ihåg vad jag gör här. Ska bli skönt med lite ämnen som jag faktiskt är genuint intressarad av. Visst Naturvetenskap är sjukt intressant, men inte så ingående som vi läser det nu. Känns inte så relevant för mig som inte ska jobba med ekologi eller biologiska evolutionsteorier...

En bild på vår byggnad. Fast för väldigt längesedan ^^

Det är nu en stor gul byggnad som delas av Bildavdelningen på LNU, Läkarhuset Kronan och Södra skolan.



Försenad.

ÅH! Jag försov mig! T_T fast iofs, hade väl kommit sent ändå tack vara SJ och KLT(Kalmar länstrafik). Visst SJ fuckar upp totalt IGEN, men när till och med KLT går ut med att bussar kan bli upp till tjugo minuter sena då är det illa.

RSS 2.0