...

Har slagit Magus nu, trodde jag men ah, jag har gått vidare iaf :D

Jag har valt ut vad jag ska ha på mig för kläder ikväll. Det blir "girl in black" haha! Förvånandsvärt eller vad? Klär inte ut mig till något speciellt men kommer inte se ut som jag brukar göra när jag festar. Blir lite extra Emelie :D
svart lackkjol, svarta täckande strumpbyxor och svart linne med spets.

Bloggar lite mer roligt om typ två timmar. Ska lämna in min uppgift då!


Lördagsmorgon.

Japp, nu sitter vi här igen. Emil gör ett quest på Tibia och jag ska läsa igenom lite gamefaqs för Chrono Trigger. Jag har ju dött säkert fem gånger på den här jävla bossen T_T
Samtidigt som jag planerar detta läste jag en artikel om en hårt arbetande svensk kvinna som ska åka till Afrika för att bidra till något slags projekt. Hon pratade om vad hon skulle sakna mest, det var vatten.
Jag blir lite djup när sådana här kulturkrockar dyker upp i min lilla bubbla. Vad skulle jag sakna mest? Vad skulle jag göra utan rinnande vatten? Ingen värme i elementen, inget kaffe på morgonen, ingen ordentlig toalett, inte ens ett vattenglas jämte sängen. Nog för att jag aldrig har ett vattenglas jämte sängen, men jag har möjligheten. Hur gör de fattiga när de är lite torra i halsen?

Nog om sådana existensiella problem jag ska äta frukost och döda Magus!

Tid.


Denna symbolen betyder att inlägget är tidsinställt. Blogg.se har börjat med den funktion sen ungefär en vecka tillbaka så jag tänkte börja använda mig av den.

Har skrivit lite mer på psykologin nu. Inte tillräckligt men tror att jag ger upp snart då min hjärna och mina ögon inte riktigt hänger med i skriva-tanke/tanke-skrivaprocessen längre. Har sista frågan att svara helt på och sedan har jag börjat på den tredje frågan men ska inte skriva in den förrän imorgon då den tar lång tid. Man ska läsa igenom en läroplan och hitta två psykologers teorier i den. Jag har redan strukit under den ena psyk.s teorier och börjat på den andras. Ska bara försöka skriva ner dem i uppgiften också.
Grejen med det här paper't är att varje fråga är stor och invecklad. Tänkte att jag skulle ge ett exempel ifall någon skulle vara intresserad.

Reflektera och skriv ner hur du som lärare kan stimulera de fem språkreglerna (fonologi, morfologi, syntax, semantik och pragmatik) hos de barn/elever som du kommer att arbeta med

Japp, det är fråga fem. Hur fasen ska man lära ut syntax, semantik och pragmatik till ~10åringar? Alla förslag godtages!

I vilket fall som helst. När detta inlägget publiceras kommer jag att ha skrivit lite till, stängt ner Open Office och börjat spela Chrono Trigger igen.

Puss och god natt!

Desire 12



 

Dessa klänningar kommer från den här sidan.


Halloween.

Alltså, vad ska man klä ut sig till imorgon? Emil och Kalle har varsin idé enligt gemensamt tema. Om jag ska följa deras tema behöver jag ett par jeansshorts, gul tshirt och hängslen, jag har inget av dem. Får väl helt enkelt se vad det blir för min del...

I vilket fall som helst ska mitt psykologipaper in imorgon 16,00. Jag har renskrivit två av åtta frågor, besvarat sex av åtta så det ska bli spännande att se hur detta slutar. Har inte fått något gjort sen fyra-tiden idag. Då började jag mixtra med bilderna, sen systemet och hämta Kalle. Vi har ätit tacos och snackat skit, jag gav upp att vara social och fortsatte spela Chrono Trigger. Nu har jag iaf öppnat upp paper't igen men inte skrivit något..

Ha en bra kväll!

Bluetooth.

ÅH VAD JAG HATADE LIVET! För typ tio minuter sen, nu är allt okej igen. Efter gårdagens inlägg om festivaler så insåg jag att jag fortfarande inte har lagt upp mina bilder från Sweden Rock. Så nu är de på gång upp på Facebook. Kommer slänga upp några här med tror jag, får se.

När bilderna laddats upp ska jag ner till systemet och sen ska jag möta upp Kalle som kommer hit på spontanbesök. Han ringde vid typ fyra och är framme här vid sex-tiden :) Han och Shrek får slåss om våra soffor ;D

Kanske skriver mer sedan!

Desire 11





Klänning från BikBok, kofta från Gina Tricot

Dum av dig.

Här är min nuvarande favoritplaylist. Kort men koncis spellista kan många tycka men jag kan verkligen sitta och lyssna på den i flera timmar. Oftast sitter jag i köket med hörlurar och sjunger med medan jag äter nudelsoppa, precis som jag gör nu ^^

Shrek kom hit för typ en timme sen, mysigt som fasen att ha lite gäster. Han och Emil sitter och tittar på någon komiker som jag troligtvis inte skulle uppskatta, därför förvisade jag mig själv till köket och lunch.
Dagens plan är att komma igång med att plugga och sen en snabbis till systemet med. Ska köpa en flaska Asti tänkte jag. Det var så längesen jag drack det.


Music maestro!

Nu har ju bandsläppen inför festivalsommaren 2011 börjat komma. :D
Sweden Rock har en släppt artist och det är ingen mindre än The Prince of Darkness, Ozzy Osbourne! Peace and Love har släppt tretton artisten, bland annat Oskar Linnros, Kapten Röd och även The Sounds. Kan ju lova att jag är minst lika peppad på Ozzy som på Sounds <3

Andra festivaler som är på g med bandsläpp är Getaway Rock som släpper i natt, Siesta! har ännu inte släppt något eller gett något releasedatum. Rockstad Falun däremot har redan en affisch med stora namn som Sabaton, Raubtier och dylikt ^^

Jag hoppas att nästa sommars festivalupplevelse blir minst lika bra som årets! Jag var ju på Sweden Rock för första gången och det var något utav det härligaste jag varit med om, bra folk, bra stämning och bra sovplats. Jag åkte ner med Robban och några andra, då okända, killar. Vi sov vid en stuga som tillhör Sunkens familj. Folk sov inne i stugan, friggeboden, i en bil på parkering precis utanför. Jag sov tillsammans med Lollo, Robban och Mike i en husbil medan några andra sov i en husvagn. Det enda som skulle gjort allt mycket bättre hade ju vart lite mer sol och lite mindre kallt.

Bara för att jag längtar så kommer en liten bildbomb från Peace and Love -09 och Sweden Rock -10!






Slutet på veckan!

Har inte vart speciellt pigg de senaste dagarna och bloggen har blivit lidande. Sårry!

I vilket fall, idag var nog den mest värdelösa lektionen i Linnéuniversitetets (korta) historia. Seminarium my ass! Avskyr läraren, ogillade det delmomentet och nej, helt enkelt ovärd förmiddag. Efter den kassa lektionen gjorde vi klart grupparbetet. Det blev en tur till Subway med en klasskompis i väntan på våra kommunikationer :)

Imorgon bitti kommer Shrek hit och ska hänga med oss hela helgen. Ska bli väldigt kul faktiskt! Det som redan är inplanerat är plugg (><) imorgon och på lördag blir det fest i Kalmar. Först ska vi till Korsnäbben för Emil var bjuden dit samtidigt har Simon i min klass födelsedagsfest på KM så utgången blir där sen. Jag tror att det kan bli en väldigt innehållsrik helg, Shrek brukar ge lite extra krut :D



Desire 10

Behöver jag ens säga något?


Shoppingspree!

Nu har vi äntligen fått upp lite taklampor i lägenheten! :D Dock hade vi inga vanliga glödlampor så sovrumslampan är färdigmonterad men har ingen lampa..

Dagen har varit allmänt dryg, upp tidigt, kallt som fan och tråkiga föreläsningar. Däremot var skoldagen kort som tur väl ^^ Jag och Anna kanske inte var varken de mest seriösa eller motiverade idag men ändå. Efter att vi gått från andra föreläsningen (ja vi gick, den sög och båda ville in till stan) så gick vi som sagt till stan, hon skulle möta sin syster och jag skulle möta upp Emil. Jag hittade ett par skor på New Yorker och sen ett par nya Cheap Monday på Kompaniet.

(typ sådana skor fast dessa är från H&M)


Emil köpte sig en vinterjacka på NY med för övrigt. Den verkade skitmysig! :D

Vi har inte gjort något speciellt idag, förutom att sätta upp lamporna nu då. Har läst igenom lite uppgifter från skolan och ska försöka tänka över dem en gång till innan jag går och lägger mig. Nu ropar House från TV'n så jag måste gå!


Trutt!

För er som inte förstår, trutt=trött på de övertröttas språk. :D

Japp, jag har vart vaken en timma nu. Ska till tåget om en halvtimma.. Vi ska ha föreläsning på Nisbethska, en universitetsbyggnad i Kalmar. Jag älskar när vi är där (har iofs bara vart där två eller tre gånger). Poängen iaf, det ser ut som Peset gör på insidan och jag älskar det! Det enda som skiljer sig åt är att Peset är gult och Nisbethska vitt och har inga statyer, vad jag kan komma ihåg. Skitfint är det i alla fall!

Ska packa handväskan för en heldag i Kalmar!
Xoxo

Schnitzel och psykologi.

Fin rubrik känner jag :D haha!

Emil var jätteduktig och stekte schnitzlar. Tror att köttbiten var märkt 1,7 kilo så vi har en del mat över så att säga.. Det var jättegott i alla fall, vi hade potatismos till (som jag gjorde, för jag är kickass på att göra potatismos)!
Innan och efter vi åt satt jag och läste psykologiföreläsningarna, eller åhörarkopiorna rättare sagt. Vet att vi har en uppgift på detta men jag har inte riktigt tagit reda på vad det är för uppgift, ska stämma av med de andra imorgon. Känns som att jag ligger en dag efter i pluggandet T_T

Imorgon ska jag stanna kvar i stan och spana skor och jeans! Kom på att vi har ju New Yorker här i Kalmar. Där kan man ju hitta både det ena och det andra. Köpte en skitsnygg kjol där i våras till exempel. Fick dessutom rabatt på den för det var en liten fläck på den, som iofs inte syns men fläck som fläck tänkte jag och antijantelagade mig i butiken.. ^^

Nu ska jag titta på något avsnitt till av Americas Next Top Model innan det blir sovdags.

Puss och hej!

ZzzZzz

Trött som bara den idag. Vet inte vad det är med mig, har vaknat flera dagar nu och haft huvudvärk som inte släppt på hela dagen. Kan vara att jag har sovit konstigt för jag har haft ont i nacken när jag har ont i huvudet. Tror jag ska smsa Edvin och be honom om tips! Det är en vän till Emil och mig som startade eget för ungefär 1,5 år sedan. Han är en jätteduktig massör och kan mycket angående kost och träning också. :D

I veckan ska jag försöka hitta ett par vinterskor och ett par nya jeans. Skor måste jag ha, har inte använt ett par riktiga vinterskor sen jag var liten. Tre par av mina CM har nu gått sönder i grenen och ett par är snart där med... :/

De gröna är från H&M och de blå är från Cheap Monday.

Antm. Igen!

Tittar fortfarande på ANTM, men har dock gjort lite andra grejer emellan. Har bland annat klarat en boss i Chrono Trigger. Wuhu :D Har även vart nere i tvättstugan och slängt in en maskin. Vi såg på en film innan (namn kommer jag inte ihåg) men ah, det var en Ghibli iaf. Skitsöt och jätteroligt!

Under kvällen ska jag läsa Psykologi-föreläsningarna och ah, allmänt plugga. Tvätta och plugga... låter kul!

Glockengold.

Emil är missnöjd över att multivitaminjuicen inte är Glockengold. Mig spelar det ingen roll :D


Söndag :o

Jag vill lära mig att dansa Samba, fatta vad coolt det hade vart att riva av på dansgolvet! Istället för såna där löjliga technotåg så startar man ett sambatåg á la Rio. :D

Tittar på ANTM och dricker kaffe nu. Lyxsöndag! haha Ska tvätta sen så passar på att softa nu.

Taka taka taka.

Fan.
Jag har ju lovat mig själv att inte bli spelberoende men nu har jag trillat dit ändå. Har spelat Chrono Trigger som sagt, jag blir bara bättre och bättre :D

Vi har inte gjort något spännande alls idag, städat och handlat (Y) Vi tänkte åkt in till Kalmar och tagit en öl men Puben hade inga jobbare ikväll så det blev inte av.

Nä, nu ska jag gosa ner mig i soffan med lite ANTM och Nintendo.

Antm c11.

Amercias Next Top Model cycle 11. Lol, jag har tittat på två säsonger sen i tisdags kväll. Började på säsong 13 och går bakåt ^^
Naturligtvis är det en amerikaniserad show med tjejer som är uppklädda till tänderna och älskar drama, men (!) bilderna. Åh, jag önskar jag fick chansen att ta såna bilder någon dag.
Fatta vad kul, "high fashion"-bilder är ju en blandning av reklam och konst. Jag är ju löjligt intresserad av båda delarna så ah, en dag ska jag!

Typiskt exempel, Toccara var med i ANTM och efteråt blev hon den första svarta, plus-size modellen i Italian Vogue.


Det är kaffet!

Åh, jag kan inte understryka hur mycket jag avskyr att inte hitta varmt fräscht kaffe i termosen när jag vaknar. Jag önskar att det fanns någon uppfinning som startar kaffebryggaren i samma ögonblick som jag öppnar mina ögon. Åh.

Idag, i vilket fall, är städdag. Sen när Emil vaknat till liv alltså ^^

Desire 9.0

 

 

 


Stefan Holm.

ALLTSÅ! Det här händer bara inte! HAHAHAHA
Jag dissar oftast Idol framför Doobidoo som går på ettan samtidigt varje fredag. Idag var gästerna Louise Karlsson, Kenny Bräck, Pernilla Wiberg och Stefan Holm. Varje lag ska framföra ett sångnummer som de andra sedan ska svara på några frågor om. Och ah, iaf. Detta kan vara det bästa som visat på tv någonsin!

Nu vet jag inte riktigt om det går att bädda in avsnittet här men det får en länk. Minut 47 och sekund 19 ungefär är det man ska titta på!

För övrigt har jag gjort det igen. Linnex på ryggen, klia, peta på/i näsan...



Tips!

Jag måste bara få tipsa om en grej! Det är nästan som en såndär stressboll, fast bättre!
Fick det här i födelsedagspresent av Cajsa och Jimmie, och haha ja, är nog den presenten som kommer att vara mest använd :D

Det är pruttlera! Sånt som man hade när man var liten :D Burken är typ tre centimeter hög och två centimeter i diameter. Haha Alltså jag kan nog inte förstå hur många timmar jag har suttit och petat med den här sen jag kom till Nybro i måndags. :D

 


Tentor.

Har ju hittills haft en tenta, en uppsats och två muntliga anföranden i skolan. Klarade det första talet, fick göra om det andra men klarade det galant på andra försöket. Tentan vi hade var i form av en hemtenta och den har jag nu fått godkänt på! Likadant med uppsatsen :D Fick reda på detta idag och hjärtat började slå som fasen!

Det har känts bra i skolan, jag har tyckt att jag förstått allt men har ändå varit väldigt osäker på om det verkligen inte skulle vara svårare? Det känns så himla skönt att faktiskt ligga på rätt nivå och ha fått det bekräftat.

Mr. Roboto.

GAH! Jag avskyr robotar! Jag sitter och spelar Chrono Trigger på Emils DS, har aldrig kommit så här långt i ett spel utan att fuska eller få "hjälp" (<- Någon som sitter jämte och berättar exakt vad jag ska göra, vilket equipment jag ska ha osv osv) men sen helt plötsligt kommer en f*cking robot som har två medhjälpare. Först ska man döda de små medhjälparna och sen roboten. Men nä, helt plötsligt kommer en countdown till att medhjälparna återupplivas. TILTA MIG!

Men nu ska jag vara lite positiv, har gjort godaste nudelsoppan ever! Jag har alltid avskytt nudlar men helt plötsligt insett att nudelsoppa kickar ass :D


Hemmavecka.

Har vart hemma nästan hela veckan och det har vart mysigt som bara den! Lite småtråkigt ibland, tex som igår när internet inte funkade förrän vid halv sju-tiden..

Sitter och tittar  på ANTM cycle 12 nu. Har säsong 1-13 på datorn :D

Nä, duscha lite nu. Har inte haft så här fett hår på läääääänge!


Renaissance.

Hej!
Nu har bloggen fått ligga nere ett tag, har vart så himla sjuk plus att att jag var hemma i helgen.

Hinner inte skriva så mycket nu men tänkte att något måste jag ju säga :D

Puss och hej!

Visserligen en gammal bild men bra ^^


Kiki & Jiji.

Sitter och tittar på Kiki's delivery service. En anime från Studio Ghibli :) Det verkar vara en jättemysig film, jag har somnat till den många gånger och vart ledsen över det. Men nu är det ju dag så jag har all tid i världen att inte somna :)

Här är en trailer till den!

Är fortfarande jättesjuk, hade så jäkla ont i halsen i morse att jag grät. Blir alltid så frustrerad när jag har ont för jag vet att det inte finns något att göra åt saken. >< Nu är det bättre men fortfarande galet ont och kan prata lite grann ia alla fall.

Ska packa rätt snart med så man har det gjort. Längtar hem till smörgåstårta!

Bildbomb!

Här kommer en massa roliga bilder som är hämtade här.









Ont.

Har testat två av de huskurer jag fick. Tänkte betygsätta dem allteftersom jag testar.

Det första var vicks-vatten och det andra var glass.
Glassen är ju nice men hjälper bara för den tuggan du tar, inte längre. Gjorde nästan ännu ondare efteråt.

Vicksvatten (en kopp nästan kokande vatten och rör ut tre vickstabletter), var nog det äckligaste jag någonsin varit med om! Tänk dig en shot Minttu, fast en hel kopp. Smakade som minttu fast med en jävla massa extra socker också. Fy fan! Fast det hjälpte i kanske en-två timmar, så det var väl värt det.

De andra tipsen jag fick var
-Hett vatten, honung och whiskey
-Gurgla med saltvatten
-Smörja in halsen med tigerbalsam
-Drick en matsked vinäger

Jag kommer aldrig testa det första, whiskey är något som jag avskyr. På riktigt, jag får kväljningar av bara lukten, har försökt mig på att dricka det många gånger. Jag kan bara inte förmå mig själv att svälja det. En gång var det nära, men nä.

Gurgla med saltvatten har jag tänkt att testa precis innan jag går och lägger mig, eller kanske tjugo minuter innan jag borstar tänderna så att smakerna inte blandas ^^

Tigerbalsam tänker jag också testa genom att smörja in precis innan sängdags. Har hört om det förut så det kanske kan funka :)

Vinägern är utesluten eftersom vi inte har någon hemma.

Desire 8.0





Tänkte tipsa lite om majaminmaja.se
Det är Emils klasskompis företag, hon har en massa fina smycken att erbjuda.
Om ni är sugna så beställ innan den 19e, fram tills dess är det fraktfritt nämligen!

Wup!

 

Ibland är det bra att fylla år <3


Inget speciellt.

haha, känner mig rätt menlös när jag bloggar bara för att inte ligga och stirra upp i taket.

Tänkte slänga in en bild på min brors tatuering. Jag hade ju en bokad tid i torsdags hos Palle, hemma i Anderstorp. Men kunde inte använda den själv eftersom vi hade seminariet i fredags så min bror fick ta den :/

Han har alltså skrivit vårt efternamn (rautio) över hela övre ryggen.

Kan ju diskuteras liksom, men jag är förvånad över att det gick på bara en sittning ;D


Ännu mer sjuk.

Fy fan, vaknade idag av att jag inte kunde andas. Eller andas kunde jag men det högg i bröstet varje andetag jag tog. Fick stiga upp och försöka hitta en lösning. Det gick över efter en stund men då hade jag redan märkt att jag har ännu mer ont i halsen idag. Att svälja har inte vart så farligt innan, men nu ömmar det hela tiden. ><

Idag ska jag börja skriva på hemtentan dessutom. Feels good. Eller något åt det hållet. T_T


Skype.

Sitter på Skype och pratar med Sanna och Kirk nu. Eller mest jag och Sanna som är sentimentala. Känns lite konstigt att sitta och prata engelska, för det första för att hon är svensk och jag menar, vi har spenderat rätt mycket tid till att prata svenska med varandra ^^ För det andra så känner jag inte hennes pojkvän och ah, tystnaden... haha men rätt roligt. Vi sitter och länkar massa roliga bilder från Awkard Family Photos ^^

Hoppas att alla ni andra har en sån här givande kväll med!


Desire 7.0


De här är ju inte från H&M, tror de är från Nelly. ^^

Baka ditt egna bröd människa!

Haha japp!
Idag höll jag ett argumenterande tal, som handlade om varför man ska baka sitt egna bröd. Var inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara och definitivt inte så kass hals som jag trodde att jag skulle ha.

Nu ska jag ner i tvättstugan men skriver mer sen :)

Snor och hår.

Heeey!
Idag är halsen ännu värre, fast jag är mer klar i huvudet <3 Ska bli spännande att se vad läraren säger när jag går fram och viskar en argumentation...

Varför står det hår i rubriken?
Jo det är så att vår dusch är en sån där man står i badkaret. I badkaret finns en plopp SOM INTE GÅR ATT TA BORT! Den sitter fast i badkarskanten med hjälp av ett snöre och du kan inte lyfta bort den från hålet för den sitter fast i en liten skena i hålet. What is up med det liksom?!
Iaf, jag stod och duschade och märkte att hela fötterna var under vatten så fick stänga av duschen så att vattnet hann rinna ner osv osv. Sen skulle jag rensa skiten, åh fy fan! Så sjukt äckligt!

Nä, nu blir det frukost och ett försök till att prata i mer än två sekunder :)

Nattenen!

Är så jävla trött men vill inte gå och lägga mig själv. >< Hatar det!
Men ah, peppar talet inför imorgon och hoppas att rösten håller och att jag inte svamlar pga feber. Måste ju göra det och om de som höll på under en minut förra gången fick godkänt ska jag fan ha cepemycketjävlafucking-godkänt imorgon!

Gnatt! <3


Desire 6.0


Syyyyk!

Sitter hemma och är sjuk >< Hoppas att det inte Kalle som har smittat mig, han har visst lunginflammation.

Iaf, har inte bloggat något eftersom det blev en rätt lång dag igår, var hemma vid elvatiden och däckade direkt. Steg upp idag och mådde piss, hemtentade och sen sov jag lite till.
Mår bättre nu men fortfarande inte okej. Sitter och skriver på ett tal jag ska ha imorgon. Funderar på vad mitt andra argument ska vara. Har det första och det tredje, men måste ju ha ett i mitten med :p
Hoppas att rösten kommer hålla imorgon så att jag kan genomföra det.

För övrigt kan nog nudelsoppa vara det bästa som finns när man är sjuk och hungrig! :D


Kaffe.

Det är något med mig och morgonkaffe. Jag är säkert inte ensam om att älska det underbara morgonkaffet. Däremot så hatar! jag att koka själv, även om man förberett kvällen innan. Jag vill att det ska finnas varmt, härligt gott kaffe så fort jag slår upp mina ögon varje morgon.
Jag har ju en väldig tur när Emil stiger upp innan mig, då finns det oftast kaffe när jag stiger upp. Långt ifrån alla gånger har det hunnit bli klart tills jag vaknar och då är jag helt bitter och avig tills det står en rykande kopp framför mig.

Ska se om jag ska läsa något innan dagens föreläsning. Som f.ö är den sista LUPPen :S


Lugg! (2)

Lyckades hitta hur man tog kort med WCamen på Emils laptop, så det blev tre väldigt seriösa bilder på min lugg.
Vet inte hur mycket jag trivs, men den måste väl få börja leva sitt egna liv innan den ser realistisk ut ^^



Lugg!

Just det!
Jag har ju vart lite sugen på att skaffa lugg igen, så det gjorde jag igår. typ vid tiotiden på kvällen fick Louis äran att toppa mitt hår och klippa lugg. Så ah, haha. Spontanitet är bra har jag hört. :)


Desire 5.0




 


Födelsedagshelg <3

Förlåt att jag inte skrivit något på flera dagar men har valt att prioritera gäster som vart/är här i helgen ^^
I fredags så var det ju min födelsedag, hade skola på morgonen sen kom Lawlo, Emil och Ämma in till stan och åt sushi med mig :3 åhåhåhåhåhå!
Fick en tårta av Louis som jag satt och åt på sushistället. Kändes lite stört, men hon hade frågat i förväg om det var okej och det var det ju tydligen ^^

Efter sushi gick vi omkring på stan och tittade, fikade på Kullis och sen kom Kalle. Då shoppade vi lite kläder till Emil och jag fick ett par jättefina strumpbyxor av Karl. (har de på mig nu f.ö) På kvällen kom Slabbe och sen drog vi hem till Simon's, en klasskompis, föräldrahem och förfestade. haha ja, jag handlade ju själv på Bolaget :D.

Drog till Nybro tidigt som fasen, men det var kul, skönt och en allmänt fin födelsedag. :)
Tack för alla grattis btw <3


Igår var bara en allmänt soft och mysig dag. Jag mådde rätt kasst på eftermiddagen men hade visst glömt äta lunch så det var ju inte så konstigt.
Wicke var här igår med och fikade. Som sagt, en allmänt mysigt dag :)

Idag ska jag försöka skriva mitt tal, men det blir inte förrän Slabbe har åkt hem. Kan inte riktigt koncentrera mig när vi har gäster här, även om det är Emils kompis ^^


Presentlista:
  • Halsband av Emil
  • Äkta sjalar från Afghanistan av Louis/Igor
  • Kokeshidocka av Slabbe/Jenny
  • Strumpbyxor av Kalle
  • Två böcker av Wicke
Jag är nöjd med en väldigt bra, rolig och mysig helg. Hoppas att alla andra har haft det bra!

Lupp.

Sitter och väntar på att klockan ska gå. Ska in till skolan snart, har den nästsista LUPP-föreläsningen. LUPP står för läraruppdraget, tror jag. Eller jag är rätt säker haha!
Den kursen går iaf ut på att lära sig vad en lärare är, gör och borde göra. Vi har fått svara på olika frågor som tex "vad är en bra lärare, vad är kunskap"? Och liknande. Sånt som jag tycker är väldigt intressant. Vi har även fått planera fiktiva skolprojekt och lektioner som utgår från kunskapsmål och läroplaner.

Tycker det är skitkul att vi fått börja med det redan nu, jag menar vi har bara gått fem (?) veckor av fyra år... ^^

Nä, borsta tänderna och sen ska jag springa! Kommer blogga mer ikväll, slutar rätt sent tror jag.

Bye!

JAG DÖR!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Fi-0emN3Crw?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Fi-0emN3Crw?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Desire 4.0




Piggare!

Har verkligen bara degat, fram tills en stund sen. Nu håller vi på att göra massa köttfärssås. När jag säger en massa menar jag mycket, nä jag menar fan MYCKET! En stor pastagryta och en stor stekpanna blir det. Och då har vi bara använt hälften av den färsen som Emil köpte idag ^^

Tror bestämt jag har en liten sovmorgon imorgon med. Känns jäkligt skönt då jag behöver läsa en bra bit till. Hon jag har lånat boken av ska få tillbaks den imorgon ^^

Nu är det snart mat.
Bye!

Dålig.

Mår jättekasst, ont i huvudet, matt osv. :/

Har vart inne i Kalmar idag och gjort ett arbete med Gruppen. Nu är Emil och handlar åt mig.. Kanske skriver mer sen.

Massa M.

Mat, musik och mutor.
Har nyss ätit mat, lyssnar på musik och mutar mig själv med facebook- och kissepauser.
Tror att jag ska lyckas läsa iaf ett kapitel till. Har tagit mig hela dagen att läsa fyra. Fast då har jag iofs tittat på tre avsnitt NCIS, lagat både lunch och kvällsmat och pratat lite med Karroh med.. Så ah, läsa ett kapitel till, sen läsa två föreläsningar och renskriva alla anteckningar för denna kursen. Det får bli min plan för kvällen.

Idag har bloggen bara handlat om plugg, jävligt trist att det blivit så. Men mitt liv, min vardag ><


Plugg 2.

Sitter fortfarande och läser, har väl kommit igång ordentligt nu iaf.
En liten konversation från i förmiddags.
Jag- NINA!!!!! Varför kan man inte plugga när man verkligen vill och behöver
Nina- Jo alltså, det brukar vara så. Men gör så här och såhär (orkar inte skriva tipsen) så kanske det går bättre.
-JA! Det låter ju skitsmart! Du är så bra Nina. TACKTACKTACK
-Åh tack, vad snäll du är.


Har kanske ändrat lite i uttrycken men det var såhär jag uppfattade situation iaf ^^ Jag har ren panik. Tog mig över en timma att läsa tre sidor så ah, paniken var väl rätt befogad tycker jag. Nina är lugnet själv, rutinerad Universitetselev som hon är. :)

Tipset jag fick var att läsa i intervaller, typ som löpning fast man läser. nina tyckte att jag skulle läsa x antal sidor och sen pausa, läsa x antal igen, paus, läsa, paus osv osv. Men jag kör på tid istället. En kvarts läsning och sen en paus som innehåller en halv cigg, lite mobilspelande (jag är beroende av Bubble Town), prat på msn och facebook. Detta funkade väldigt bra så om ni har svårt att plugga och fokusera är detta ett tips :)

Våra föreläsare säger hela tiden att hjärnan bara kan fokusera i ca en kvart så därav den valda tiden. Efter en kvart behöver den vila från information och fokus för att kunna processa och ta till sig det nya. Jag vet inte om det stämmer men det känns bra iaf.

Nu ska jag fortsätta!
:D

Desire 3.0

Nästa omgång kommer nu.
Har tagit en liten paus i läsandet. Har bara 250 sidor kvar O_o



Plugg!

Hinner egentligen inte skriva detta för jag både läsa som in i ***. ><
Ska bara fylla på kaffekoppen och ta några bloss innan jag fortsätter läsa.

Hoppas att alla har det bra!

Woops!

Heh, ojdå. Har inte pluggat något än, sorterat upp papper visserligen..
Har fått låna en av kursböckerna av en tjej i klassen så nu blir det till att läsa som bara den. Ska ha läst den tills på onsdag morgon (Y) Bra Emelie! ><

Aja, har fått i mig två mål mat nu iaf!

Desire 2.0

Har tänkt göra en ny kategori som blir typ som en wishlist fram tills att jag får pengar. Så here it comes!

 

 

De första omgångarna kommer att vara kläder från H&M och om sakerna inte är därfrån kommer jag att skriva ut det.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vårstädning!

Ett halvår försenat visserligen, men det känns verkligen som att vi har vårstädat nu ^^
Har storstädat hela lägenheten, sorterat in hyllor och Emil har burit upp grejer på vinden.

Är hungrig som en gnu så det blir lunch nu, sen väntar plugg. WUHU!


Slödag!

Haha japp, har verkligen inte gjort något vettigt idag. Eller jo, tvättade upp lite underkläder och har slängt sorteringssoporna, men ah, har ju itne gjort allt för mycket idag.

Jag satt och tittade klart på Percy Jackson-filmen, skitbra! :D wuhu! Sen blev det inte mer med det, när den var slut var klockan halv tre och jag väckte Emil med nykokt kaffe och äggmacka. Han var ju rätt slut efter att ha jobbat på kåren. Halv sex var han hemma ><

Nu väntar en softkväll. Har köpt godis och snart börjar ju Parlamentet :)

Släkten!

Okej, jag steg upp kvart över elva och har redan fått samtal av min moster och mamma. Verkar vara släktringar-dagen idag? ^^ Ska också ta tummen ur och skicka min adress till farmor idag. Så hon kan skicka födelsedagskort! :)
Önskar att jag hade tid att åka hem nästa vecka så jag får tatuera mig, men ah, brorsan har fått den tiden istället. Synd att jag inte kan vara med dock. Vill se honom lida! Moahahahahaha!

Emil var hemma halv sex imorse... Jag var mindre glad och idag väckte han mig genom att starta sin mobil som både vibrerar och plingar när den sätts igång. ><
Skulle ju tittat på Percy Jackson....-filmen men fan, blev alldeles vettskrämd typ tio minuter in i filmen. Kastade mig över datorn och fick stänga ner för att inte få panik. Vågade inte titta ut genom fönstrena knappt, fick ringa Karroh när jag skulle röka för jag vågade inte vara själv i mörkret ^^

Ska göra frukost och försöka titta på den nu när solen skiner igen.


Såg en fin nyhet precis nyss!

Hemmakväll, igen.

Sitter ensam i lägenheten nu, Emil ska jobba på kåren ikväll. Eller han har nog redan börjat jobba..
Har inte blivit något pluggande än. Känns inte som att det kommer att bli av, ska iaf sortera upp häftena i mappar som jag köpte idag. Halva priset <3 :D

GAH!
Ge mig skola, utgång eller vad som helst. Så länge det involverar människor. Har nog blivit galen under den här veckan. Att vi inte har lektioner förrän torsdag gör ju inte saken bättre.
I'M GOING CRAZY!

Chips!

Hooohoo!
Nu är det lördag och jag äter chips direkt efter att jag fått i mig morgonkaffet ^^

Planen för idag var att åka in till Kalmar och kolla på DM i Judo, men det är för dyrt för mig att åka in en så kort stund som det hade blivit. Fick ju bara tag i en av klasskompisarna igår, som dessutom inte kunde ses, så kändes sådär att slänga ut en hundring i onödan >< Så sjukt jävla tråkigt att ens vänskapsrelationer ska behöva lida pga dålig ekonomi. Skulle träffat och hejat på en kompis som står mig väldigt nära men som jag knappt har någon kontakt med för att båda har flyttat.

Iaf, blir till att plugga sen efter lunch. Innan dess ska jag och Emil ner till Jysk för att kolla på lampor, gardiner och handdukar ^^


パンケーキ - Pancake

!!!
Jag har såna knäppa cravings, måste äta pannkakor typ en gång i veckan annars är det allt jag kan tänka på. Precis det hände idag, sedan jag skrev sist fram tills för en halvtimme sen var allt jag tänkte på pannkakor, jordgubbssylt, hallon, glass, pannkakor igen.
Ställde mig och gjorde en halv sats, blev iofs åtta pannkakor ^^ Emil fick två. Haha jag är girig! Medans jag stekte så lyssnade jag på Chorus – Bli Vår Gäst . Sången från Skönheten och odjuret ni vet! Den var himla pepp att laga mat till!


Ska försöka få Emil att följa med mig att handla chips!

(bilden hittade jag här)



NCIS.

Nu har Emil kommit hem och vi har ätit lunch och sånt. Vi har ju blivit riktiga suckers för NCIS, är inne på sjätte säsongen nu. Vi har två avsnitt kvar på den och sen blir det att se den sista säsongen. När jag tänker på att serien snart tar slut blir jag tom. Vad ska jag göra alla dem timmarna i veckan som jag har lagt på NCIS?
Ge mig ett förslag någon?!

Som jag skrev innan har jag skrivit ut en massa papper, närmare bestämt ca 130 stycken. Och ja, som tur är finns det fortfarande färg kvar i skrivaren. Kändes rätt konstigt och skevt att fylla på papper fyra gånger bara för att "skriva ut lite skolpapper"....

Resten av dagen så ska jag försöka dammtorka lite och kanske börja läsa något av de häftena som blev. Inte det roligaste kanske, men det känns så bra när man faktiskt har åstadkommit något. :)




(Här skulle egentligen varit en bild på det jag skrev ut idag och en på de kompendium jag ska läsa över helgen men kameran dog så jag kan inte föra över bilderna)

Kaffet...

Sitter i lägenheten med sällskap av en termos kaffe!
Har precis tittat på Kenza och Tyra-show. Kan bli ett riktigt bra program, tror jag. Hoppas det :)
Här kan man titta på det om man känner för det.
Jag har ju gått och blivit en bloggnörd de senaste året/n.. ^^ haha

Iaf, ska sätta mig och skriva ut typ tretusen papper som ska läsas för skolan.. Måste få tag i en av böckerna snart med eftersom vi har tenta om en vecka (Y)

Ha det bra!

RSS 2.0