Fredagspepp.

Haha ja alltså, nu vet jag inte om detta är helt accurate så att säga. MEN! (det känns som att) Varje fredag får jag ett sms från Robban där han peppar helg och fredag och fylla. Det kanske inte är så konstigt egentligen, speciellt inte för att vara honom, jag däremot blir så himla glad att jag inte blir bortglömd fastän jag inte har varit hemma sen den tredje september.
I LURVE YOU GUYS! :D
Los Mongos on tour.

Dagen D.

Idag är det mycket som händer!
Först och främst är det sista dagen på kursen, vilket betyder att det är en av de sista dagarna på Rostad. Det får mig rätt ledsen, att behöva byta bort mysiga, hemtrevliga Rostad mot anonyma Storken. Jaja, vi får några vinterdagar i december och januari. Jag kommer sakna att kunna gå omkring i raggsockar, ha maten i kylen, att känns sig som hemma helt enkelt.
Men! Mina tappra läsare nu ska jag inte hänga upp mig på detta eftersom Clibbe och Alex kommer och räddar min helg! Jag nästan skakar av glädje när jag tänker på det!
WUPWUP!


Ljuset i tunneln.

Jag ser ljuset!

Reflektionerna i hemtentan är klar, nu är det bara konkreta exempel som ska in. Clibbe håller på och läser den, Emil har läst igenom den och jag tror att jag själv förstår vad det står.
Imorgon kommer Clibbe och Alex och på måndag börjar VFU'n!

Pedagogisk Filosofi.

Japp, så kul har jag det idag. Hemtentan SKA bli klar idag! För jag vill inte göra det imorgon när Clibbe och Alex är här!

Ord såsom normaliserat, kulturbunden, kommunkationsverktyg, samhällsstrukturer och föregångna är väldigt förekommande i mitt slaskskrivande stadie.

Igår satt vi med filmen från 12,00 till 20,30 ungefär. Allt strulade men vi blev klara, trots att jag ville bryta ihop och skita i det. När datorn hängde sig fällde jag till och med ett par tårar. Det ska bli så skönt när allt är över imorgon!


GO GO GO

Hello there!

Åh! 
Jag kan knappt bärga mig till fredag klockan ett och samma dag fast halv nio. Vid ett kommer världens bästa Clibbe, vi har alldeles för många skratt att ta igen. På kvällen kommer Alex, jag saknar honom så det nästan gör ont! Fast på ett bra sätt :)
Jag och Clibbe satt och blev sentimentala igår, min fråga var "Vad har du/jag/vi gjort som Alex inte behöver få veta"? Sen konstaterade vi att det inte fanns något som var så farligt, sjukt värt att tänka tillbaka på de senaste tre åren av idioti!

Hemtenta.

"Jag anser att den kunskapen som är värdefull är den som kan fördjupa en individs redan etablerade intresse, utveckla nya dimensioner av samhället och öka förståelse för kulturer, samhällsstrukturer och historia. "
Frågeställningen "vilken kunskap är värdefull"`?
"Jag anser att den kunskapen som är värdefull är den som kan fördjupa en individs redan etablerade intresse, utveckla nya dimensioner av samhället och öka förståelse för kulturer, samhällsstrukturer och historia. "
Så börjar mitt skrivande av hemtentamen i Ungdomskultur och media 7,5 hp.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den situationen jag oftast försätter mig i. På fredag är det inlämning och jag har bara skummat igenom boken som hemtentan bygger på, inte ens skrivit ovanstående citat i ett officiellt dokument och nu sitter jag och skriver i bloggen istället för på tentan.

Jag borde även förberett mig med socker i form av Cola eller energidryck men ICKE!

Att vara fit?

Nä alltså, träna.. Det är ett sånt där nödvändigt ont jag cravar för tillfället. Igår satt jag och tittade på baddräkter eftersom jag är sugen på att börja simma igen. Eller igen och igen, sist jag simtränade var för sju år sen.

Sporter jag tränat, hur länge jag tränade och varför jag slutat.
Simning - Från att jag föddes -> 14 år. Det blev för mycket med simning och styrkelyft och gymnasiet och kyrkan. (Jag var aktiv inom Missionskyrkan förut).

Handboll - Tre/fyra år. Det blev tråkigt när mina kompisar slutade.

Fotboll - Tre träningar och en match. Insåg att jag tränade med folk som avskydde mig och skrek efter mig i korridoren under högstadiet.

Styrkelyft - Fem år. Jag tröttnade och var omotiverad och flyttade till Nybro.

Judo - Ett år när jag var 10-11 sedan ett år lite drygt under gymnasiet. Slutade för att Nina slutade, typ.

Ju-jutsu - En termin, slutade för att Astrid flyttade.

Kursavslut.

Ja, säcken med ungdomskultur och media börjar snöras åt. På fredag är det slut. Då ska vi ha redovisat filmanalys (muntligt och skriftligt), Didaktisk tillämpning i form av serietecknande, våra spelfilmer och ha haft en redovisning inför VFU'n. Åh, just det, jag glömde hemtentan som ska in på fredag...Workbooken är ju inte så stressande, den ska in nästa fredag. Känn peppen!
Idag och alla andra dagar (förutom torsdag) har vi redovisning och sen ska vi redigera vår film.

Ananas i ugn.

Fint var det!
Jag hade cravings efter något sött men insåg att jag inte hade varken smör/bordsmargarin/olja eller mjölk/grädde so be it tänkte jag och improviserade fram ananasgojs.
Tog ananasskivor och hällde på en blandning av socker, vaniljsocker, havregryn, mjöl och kokos. Sen strödde jag på kakao och mer socker. Tio minuter i ugnen på 175-200 grader senare och med lite vaniljsås på landade det i min mage.
Sjukt värt!

Pratade precis med Robban, jag är sjukt avundsjuk på honom. En festhelg i Växjö med tattoomässa hade ju inte varit helt fel liksom.

Nu ska jag ta tag i filmanalysen!

Syskonkärlek.

Jag säger det alldeles för sällan till honom men jag älskar min bror något otroligt. Särskilt efter allt som har hänt.Han betyder något för mig som ingen annan någonsin kommer att göra.

Så tror jag att det är för de flesta syskonpar världen över. Att man kan inte ersätta varandra. Visst familjebråk hit och dit men jag tror att de flesta vill lösa dessa konflikter eftersom det är ens familj det gäller, ens egna kött och blod. Någon som är i en unik relation till dig själv.

Det gör mig så oerhört upprörd när jag tänker på alla de gånger jag kallat min bror för idiot, ointelligent, arrogant eller självisk. Jag skulle aldrig kunna leva med vetskapen om att jag har sårat mitt egna syskon, den enda personen i världen som gått igenom samma saker som jag, sett världen på samma sätt. Han är den enda som verkligen förstår mig när jag pratar om jobbiga saker, för att han har varit med om dem på exakt samma sätt som jag.

Markus, jag älskar dig och vill alltid finnas där för dig.

Seriös söndag.

Jag har visst fastnat för det där med allitterationer märker jag.

I vilket fall så har jag gått igenom cirka 20 klipp av Jenna Marbles (Moury) på youtube, lagt till henne på Twitter och "gillat" henne på facebook. Psyyy-coo!

Nu vid ett ska jag sätta igång med att tvätta och när första maskinen är i renskriva filmanalysen (som jag egentligen skulle gjort igår).


Effektiva Emelie.

Japp! Trögstartad men effektiv skulle man kunna kalla mig.
Vid halv ett satte jag igång att röja i lägenheten. Började med det äckliga jobbet att gå ut med soporna, de luktade död. På riktigt..
I vilket fall, jag satte mig och gick igenom min musik och satte ihop den bästa pepp-playlistan någonsin. I alla fall i min värld. När jag stod och härjade som värst med disken satte The book of heavy metal igång (artist Dream Evil) och tjena vad jag röjde runt med diskborsten i högsta hugg. Det lilla problemet med min spridda musiksmak märkte jag var att det blir inte en så snygg övergång mellan den låten och Kom igen Lena med Håkan Hellström.. Sjukt värt däremot, det fick mig att le och inse vilken störd person jag är!
Nu lagar jag lunch och ska ta itu med dammlagret i fönstrerna!

Tradera!

Åh!
Jag väntar med spänning på att morgonkvällen ska komma! <3

En sån härlig dag!

Idag har också varit en sjukt härlig dag!

Jag hade fått in mitt csn imorse så innan skolan betalade jag hyran och min restskatt. Föreläsningen idag handlade om rapporten vi ska skriva under/efter vår VFU. Känner mig så sjukt peppad på att göra det, eller inte skriva själva åbäket men att få avverka ännu en termin på lärarutbildningen. Att vara ett steg närmre mitt framtida jobb.

Naturligtvis har jag peppat nästa helg också. Pratade med Clibbe i telefon precis och hon hade också haft en sjukt härlig dag. It feels good!
Om delad glädje är dubbel glädje, hur ska det då gå när vi är tre underbara människor tillsammans nästa helg? :D

Workbook.

Jag sitter och skriver i Digital Bildbehandlings-workbooken. Jag hade visst glömt bort den lilla detaljen ^^ Jag hoppas att Bosse blir nöjd med detta så att jag får in de åtta poängen kursen faktiskt är... Tar lite tid men någon gång måste jag ju göra det.
För övrigt vill jag gratulera mig själv till att ha fullt csn för första gången i min 1,5 år långa karriär som högskolestudent. Från och med imorgon kommer jag bygga på min livslånga skuld men det är det värt!

Galen?

Allstå det är helt otroligt vad jag vaknade till/av idag! 

Tror att jag är lagom överpeppad på nästa helg.. Drömde om hur jag, Clibbe och Alex sprang omkring och härjade på stan och hade en sjukt bra dag helt enkelt! Väcktes dessutom av ett fint sms från Alex så hela humöret fortsatte även i mitt vakna jag.
Nu tar vi tag i den här dagen!

Finbesök.

Åh! 
Nästa vecka kan inte komma snabbt nog!
ETT- Kursavslut
TVÅ- Veckan efter är det VFU i tio veckor.
TRE - Finbesök av den finaste Clibbe och sen kommer Alex ner också!
Besök av de två bästa på samma helg. Det är helt sinnessjukt vad pepp jag är! :D
Jag är sugen på choklad...

Lathund.

Idag har vi alla i filmgruppen varit trötta! Carro kom hit i tid men vi orkade inte göra något själva, Ronja och Bella kom hit en halv timma sena till tiden vi satt och båda hade myskläder på sig. Så vi satte igång en kanna kaffe och pratade bort lite drygt en timma innan vi började med filmen igen.
Det visade sig att en av lägenheterna jag och Carro sökt är i samma hus som Bella bor i nu :D Det hade ju varit rätt fint att få den i sådana fall.

Igår när Calle var här började jag lite smått med min Workbook. Idag kom mina poäng in och jag har blivit registrerad på min utbildning igen. Nyss skickade jag mail till CSN och kollar när jag får min utbetalning på en stor summa pengar :D


Pluggstuga.

Ja, ordet pluggstuga börjar bli ett befäst uttryck i min vardag nu. Calle gick precis hem till sig efter att ha suttit här i några timmar och typ fått lite studerande gjort. Jag har själv layoutat och skrivit lite på min workbook. Så här långt i för väg har jag aldrig börjat!
Imorgon kommer resten av filmgrupp hit så vi ska filma färdigt det sista och sedan börja redigera.
Jag saknar mitt kärnkraftverk! åh!

Allmänt tjafs.

Ja allstå, vad har hänt på senaste tiden?
Vi har en massa film i skolan, filmanalys, filmproduktion och annat liknande. Vi ska även göra en serie och har imorgon litteraturseminare i Pedagogisk Filosofi. Utöver detta skriver vi naturligtvis Workbook och en hemtenta.
Jag väntar på att få in mina tjugo högskolepoäng och ska därför svänga förbi Christina imorgon och påminna henne om detta.

Jag har förgyllt min studentvardag genom att dela mitt liv med Alex numera. Det känns så sjukt att vi är tillsammans, från festivalbekanta till pojk- och flickvän. Hur som haver är jag riktigt glad! :)

weheartit

Vänskap.

Jag skriver en del sentimentala grejer här men må så vara.
Jag är så oerhört tacksam över alla människor jag har i mitt liv, både de som funnits där länge eller de som precis kommit mig nära.

Busiga Bella!

Isabella är en såndär tjej som man inte vet vad hon kommer att göra här näst.

iTunes.

Känns bra att bara öppna iTunes och trycka på shuffle. Datorn lär inte tysta på ikväll i alla fall.

Film, lite mer film och ja, en släng film till.

Igår var det verkligen en dag i filmens tecken. Dagen började med att vi åkte till Monokrom i Kalmar för att gå på Reaktor Sydosts filmfestival TellUs. Där bjöds det på både frukost, lunch och inspirerande föreläsningar! Just i år hade de riktat in sig på film (kultur) i skolan så det passade oss perfekt!
Efter att ha kommit till Nybro sprang jag och Carro igenom Systembolaget för att ladda upp inför dagens bravader, åkte hem till mig, fick en smärre utskällning och var sitt finger av någon slags granntant, åkte hem till Carro för att klappa katterna och filma två scener.
På kvällen gick jag och mötte upp finaste Alex och vi gick hem till mig och lagade mat och bakade bröd. Jag försökte sen titta på senaste POTC-filmen men jag tror vi somnade rätt snabbt! Nu är klockan snart åtta och jag har varit vaken i nästan en timma.
Morgonplanen är att dricka kaffe, äta frukost och läsa på inför litteraturseminariet på tisdag!

Stefan Liv.

Jag är sjukt stolt över min vän Sara! Hon fick äran att göra tifon till HV's klack och gjorde det bra!

Cravings!

Åh!
Just nu vill jag bara dra på mig en stor stickad mysig tröja! Ingen fånig cardigan eller cool hoodie. Här är lite av mina cravings inför hösten och vintern. Ge, mig, nu! Pleeeeeease!

Kladdkaka!

Sedär ja! Då har jag bakat lite idag med. Var sugen på att göra något medan jag pratade i telefon med diverse speciella människor :) Nämner inga namn men...
En bild säger mer än tusen ord!
I vilket fall så har denna dagen varit allmänt konstig. Vi var i skolan och hade handledning ang. bildmanus och sedan skrev vi våra dialoger. Imorgon kommer resten av filmgruppen hem till mig för att filma. Jag ska på möte med Christina efter lunch och har bara gjort den ena uppgiften jag ska redovisa för henne imorgon. Dags att sätta igång kanske? 
Emil var här förut och lämnade en tröja till mig, som jag tror är Clibbes, och vi drack kaffe och jag tvingade ner lite kaka i hans hals. Det är så man gör för att ha en ursäkt till att själv fika. Tvinga andra!

Linnéuniversitet och CSI.

Alltså, kan man vara mer dedikerad till sitt yrke än Christina? Hon är en sån fantastisk människa, i alla fall den Christina jag känner. Jag hade henne som huvudlärare första terminen på Lärarutbildningen och jag tycker synd om de som inte hade henne och alla dem som inte kommer få ha henne. 

Hon ringde mig precis nyss, som för två veckor sedan. Hon vill kolla läget med mig (eftersom det har strulat för mig sen dag ett), se till att jag mår bra, prata lite strunt och hjälpa mig att styra upp.
När jag blir stor vill jag bli som Christina! En omtänsksam, varm och duktig pedagog!

Foo Fighters.

Sitter här och lyssnar på Foo Fighters förra (egentligen förrförra skiva) och redigerar bilder. Klockan åtta har jag bestämt träff med Pedagogisk Filosofi.
Pratar med Robban, han letar lägenhet. Jag föreslog att han kan flytta till Kalmar så kan vi dela lägenhet. Insåg väldigt snabbt vilken kaos till idé jag hade kläckt ur mig, tur att vi har vett nog att sätta stopp för det innan det är för sent!
Jag behöver en katt, jag började pilla i Bellas hår innan.. Slutade med att jag kliade henne bakom örat. Inte alls lustigt!

You got the peaches

and I got the cream!
Jag har haft en sån fin helg. Den skulle ju bestått av pluggande men ah, jag läste lite igår morse iaf ^^
Jag och Alex har inte gjort något flashigt alls... Promenerat lite, tittat på tv, tvättat och lagat mat typ. Spelade iofs Yatzy och UNO innan.. räknas det?
Nu har jag redigerat typ hälften av bilderna jag hittade från Headbangers Night. Det var lite spännande att hitta en mapp i datorn som jag inte har lagt märke till innan. De ligger på facebook och kommer snart upp mina favoriter på fotobloggen.
Imorgon är det filmlära i skolan, alltså hur man filmar och redigerar film. Det ska bli riktigt roligt att testa något helt nytt. Jag har ju bara tryckt på rec-knappen de få gångerna jag ens varit närheten av en videokamera xD haha
Grattis till bästa gubben Rolle som tog två medaljer på Veteran-SM! :D

Serietecknande.

Oj.
Har läst fem sidor sen jag kom hem. Bra Emelie, bra. Jag kommer ju försöka gräva ner mig själv i sanden på någon avlägsen sandstrand på en obebodd ö dagen innan litteraturseminariet...

Jag har iaf diskat och gjort min almanacka.. Ska bara skriva in sakerna i kalenderdelen och sen ska den nog upp på väggen. Tror jag. Tryckte blommor på den, då använde jag lite av akrylfärgerna vi fick i skolan. Blandade dem med vatten och använde disktrasa+schablon i papp för att trycka.

Jag ska ta och baka lite kakor och göra en serie innan Alex kommer. Jag har ju några timmar att döda..

Snart över!

WAAAAAAAH! Väntan är snart över! :D
Nu är jag sådär överpepp. Har varit hemma i en halvtimma typ och fått i mig lite mat och tittar på Gossip Girl. Jag ska städa upp och diska innan jag sätter igång med plugget. Det blir att försöka skriva manus till min podcast för att sen gå över till att läsa inför litteraturseminariet om två veckor.
Hittade en massa bilder från Headbangers Night så när jag blir uttråkad har jag att göra! Har fått tillbaka min glöd när det kommer till redigerandet så jag ser fram emot att ta tag i det. Det har jag inte gjort på riktigt länge. :D
Klockan åtta går jag hemifrån ikväll för att möta upp Alex på stationen och visa honom Nybro från dess bästa sida. Hur det nu ska gå till..?

Repetition.

Sitter på föreläsning, vi repeterar semiotiken från i våras...

Besökare.

Lite random sådär igår bestämde jag och Emil oss för att ha en plugg- och matkväll. Jag bjöd hit Calle och Carro med men bara Carro kom. Hon gick alldeles nyss och jag har inte fått mycket gjort, förutom ätit god mat och skrattat en massor!
Imorgon kommer finbesök av Alex, det var ännu mer random än idag. Så imorgon kommer vara en sjukt bra dag! Vi har bara föreläsning på förmiddagen så det blir snabba knop hemåt för att hinna plugga lite grann innan Alex kommer. 
Sjukt värd helg väntar helt enkelt! :D

Morgonstunden.

Det är så fint att vakna utvilad och på bra humör, det lyfter alltid hela min dag!
Så just nu sitter jag med min hemblandade müsli och har tittat på The Nanny, ni vet den gamla sitcomen om Fran Fine och Maxwell Sheffield? :D


Kaffet står i kannan och väntar på att bli upphälld i min termosmugg (som genom ett under fanns kvar i skolan) sen har jag en dag i filmens tecken framför mig. Vi har workshop med en Peter från AV Media. :)


The other one.

Ojdå!
Nu blev min underblogg skapad och jag har slängt upp lite bilder där. Tanken är att jag kommer lägga upp färre bilder här och istället använda den till mina egna fotografier. Naturligtvis kommer det fortfarande finnas bilder i denna bloggen men för de som bara är intresserade av mina foton kommer det bli lättare att hitta dem och fler från varje fototillfälle.
Som jag gör nu lägger jag upp cirka en tredjedel-hälften av de bilderna jag vill publicera och nu tänker jag lägga upp alla.
Så here you go!
http://hrgilbert.blogg.se/foto/

Stormhold bandsession.

Igår publicerade vi bilderna på facebook! Tänker bara lägga upp ett fåtal här då jag har planer på att göra en underblogg med bara fotografier.

Pluggandet.

Det där med att plugga ja.. Jag och Carro har tittat på Toy Story och nu sitter jag och renskriver mina anteckningar från VFU'n. Fick ett litet avbrott när jag såg att Robin (Stormhold) var online på msn så har fått lite till på mitt redigeringsuppdrag att göra. Egentligen borde jag läsa igenom Dramaturgi-häftet tills imorgon. Tur att vi satte klockan ett till att göra filmanalysen! haha
Calle kom hit för en stund sen och sitter i min soffa och skriver tal inspirerat av bröderna Grimm. :D
Åter till redigeringen!

Manus.

Har haft hösten bästa skoldag hittills! 
Finaste söttanten Agneta kom in i Form och Design-klassen och vi (jag, Carro, Bella och Ronja) har en egen filmgrupp. Vi ska göra egna filmer helt enkelt och vi har blivit klara med vår synopsis, vart vi ska spela in scenerna och spunnit lite på kostym. 
Det är tur att vi kan vara seriösa lite till och från, jag har nämligen skrattat så jag gråtit flera gånger om idag! Härliga klasskompisar och solsken kan inte bli fel helt enkelt!

Nu ska jag städa undan lite och laga lite mat. Sedan kommer Carro hit så vi ska titta på Toy Story inför analysen.

Lingonskogen.Hemmastadd.

Åh! 
Det var så underbart att vara tillbaka på Rostad. FINT FINT FINT! Det är ett bra tecken när det känns som att man kommer hem första dagen i skolan.
Vi tittade på lite olika sorters filmer och började rita serier. Min ska handla om en glass som smälter, tror jag ska göra en lite mer abstrakt om en fjäril med. :)


Kvällen har tillbringats mestadels i telefon med Sanna, Lollo och Clibbe. Nu visas ett av mina favoritavsnitt av NCIS på tv så i reklampausen blir det en snabbdusch. Annars kan jag hjälpa till att bona golv i skolan imorgon! Inte okej!
Haha

Bilder från festen.


Hem hem!

Har haft världens finaste helg med i stort sätt alla mina underbara vänner! Mötte Alex på tåget och på lördagen träffade vi Madde i Gislaved. Hon följde med oss hem till mamma och busade! Vid halv fem-snåret kom Robban och SHIT! Jag visste om att han skulle ha kostym på sig men ah, skakade för att det var så coolt! Han var riktigt stilig, kunde lätt spela in Blues Brothers 2 med honom och Alex i huvudrollerna!
Jag, Alex och Robban gick ner till Jessica och Maddes fest och alla var så fina, maten var god och hela kvällen var riktigt trevlig!
Igår var det ett jobbigt avsked, igen, men sen bar det hem till Anderstorp och kikade förbi Jessica och Emil innan jag stressade hem, packade det sista och begav mig mot Nybro.
En fin fin fin helg som följs upp av min första föreläsning på termin tre!
Puss på er!

Peppar!

Åh shit!
Jag är så överpeppad på denna helgen så det finns inte! :D
Imorgon blir det VFU till klockan ett, hem, packa, centrum, tåget, möta Alex (på tåget), hem, ev. träffa DB, träffa Madde, fixa sig, trettioårsfest för girlie, söndag.
Höll i min allra första lektion idag. Jag tyckte det gick bra, det tyckte min handledare med! :D Konsthistoria hade jag.
Sen gick vi till en skogsglänta och plockade lingon.
Var nära panikattack två gånger. En av barnen hittade visst en padda och några grodor.. FINT, jätte.kul.
Simon har varit här och hälsat på.. Nybros bästa Simon! :D
Alex kraschade snyggt när han åkte vattenskidor!

RSS 2.0