För varenda unge!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

 

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial påunicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Utdrag.

”Med fast bosättning behövde inte längre teknik och ekonomi vara inriktat på att enbart tillfredsställa begränsade mänskliga behov”
Detta betyder att människan nu när hon slagit sig till ro på en plats kunde utveckla den teknik som redan fanns för att passa sitt numera bosatta liv, till exempel börja tillverka nya former av bostäder men också sättet hon lärde sig att ”tämja” naturen på genom sådd och arbetsdjur.Fint va? Intressant va? Omotiverande va? Jag har nu skrivit tre stycken av mina tre A4or. Skoj.

 

Oerhört uppmuntrande ord. NOT


Förbereda sig, vad är det?

Ja, att förbereda sig, jag tror alltid att det är min grej i vanliga livet men inte när det gäller mitt liv som student. Imorgon har jag litteraturseminarium på Tekniken, jag har läst halva boken (knappt) och börjar nu skriva på mitt skriftliga arbete som ska lämnas in innan seminariet. BRA EMELIE!

Jag kan planera allt annat in i minsta detalj, till exempel när jag åker till Alex var och varannan helg tänker jag ut vilka kläder jag ska ha på mig från insidan till jacka och skor. Varför kan jag inte ha samma framförhållning när det gäller skolan?! Åååååh!


På måndag och onsdag har vi tenta i fysik resp. kemi, jag åker till Alex på torsdag och har inte kommit igång med tentaplugget än. BRA EMELIE! (igen)
Nu ska vi se om jag kan ordbajsa tre A4 eller om jag måste dö i en olycka innan lunch imorgon.

Att plugga teknik.

Ja, just nu läser jag om teknikens historia och framväxt. Det är definitivt inte det roligaste eller mest intressanta ämnet jag har läst under lärarutbildningen. Däremot kan jag inte klaga på att få sitta ute på balkongen, iförd solglasögon och tshirt samtidigt som jag lyssnar på Broder Daniel. Nu ska jag hämta lite saft och en macka innan jag fortsätter.
Från förra årets vårtider! Snart är det barbent som gäller, ska bara orka raka benen på daglig basis igen...

Ny månad.

Det har gått nästan en månad sen sist, typ. Det som har hänt är att Alex har köpt lägenhet och jag har varit där. Annars är det bara plugg och försöken att vända på varenda krona jag har.
Idag kommer Alex hit, nästa vecka är jag i Stockholm och veckan efter det åker vi till Falun. :) Jag har rätt många långhelger nu, känns rätt bra! Kom dock på igår att mellan Sthlm och Falun har jag två tentor = jag måste plugga till tentor medan jag är hos Alex, inte helt okej.

RSS 2.0