Gardell på hjärnan.

Hela dagen idag har mitt huvud spelat Aldrig ska jag sluta älska dig på repeat så nu när jag kom hem var jag ju tvungen att lyssna på den. Hade glömt bort att det var Jonas Gardell som sjöng den, blev ännu varmare inombords när jag såg det. Han är fin!

Efter stressen?

Gosh!
Igår var jag hemma från skolan, missade kursintro och föreläsning men kunde ju knappt röra mig. Ni vet när man alltid blir sjuk andra veckan på sommarlovet och skyller det på att stressen från skolan har lagt sig och därför blir kroppen avslappnad och tillåter sig vara sjuk, så tror jag att det var för mig. Fast med värk istället, förstår inte hur de med kronisk värk klarar av det, jag låg hopkurad under täcket och tittade på kriminalserier hela dagen och ville bara försvinna i min lilla varma grotta.

Nu ska vi snart iväg till tåget för att plugga, äta sushi och ha föreläsning. See ya!

Växjö!

Om en liten stund går jag till tåget och åker till Växjö. Där ska jag mysa med Sosso främst, jobba på Sivans och mest ta en välbehövlig paus från plugget.
Annars verkar fysik-kursen vara himla intressant och bra. Nästa vecka börjar kursen i teknik, hoppas att den håller samma standard!
När Sosso kom hem från Australien. :)

Frukter?

Kommer inte ihåg och orkar inte kolla om jag redan visat men här är det sista jag gjorde på vfu'n (praktiken) i höstas. Mitt allra sista egna pass i Elevens Val - Bild. Syftet var att öva på rumsplacering, skuggor och form. Elevgruppen var 13 elever som gick i årskurserna 1-3.

Vårfint.

Just nu ligger jag i sängen och njuter av livet. Vi avslutade matematikdidaktik-kursen idag och jag kunde inte varit gladare! Det har varit riktigt mycket på alldeles för kort tid så för att klargöra tänkte jag göra en lista på vad jag har gjort i skolväg de senaste veckorna.

- En fältuppgift (U,G)
- En hemtenta (U,G, VG)
- En enskild mindre uppsats om min framtida matematikundervisning. (U,G, VG)
- En gruppuppgift ang. läromedelsgranskning. (U,G, VG)
- Fem gruppdiskussioner (U,G)
- Två mindre uppgifter under föreläsningstid (U,G)
- Läst ungefär 170 sidor i kurslitteratur
- Läst tre artiklar

Detta låter kanske inte mycket men det känns som mer, jag har varit nära sammanbrott två gånger. Kursen ger 5 hp, vilket är lite mindre än en fjärdedels termin. Kursen har varat 20 dagar och de strök en uppgift.

Idag ska jag tvätta och imorgon väntar fysik- eller teknikföreläsning.

Stressen!

Har haft en riktigt bra helg i Stockholm men nu väntar skolan och stressen. Om 45 minuter ska vi förbereda vår redovisning inför imorgon och sen ska jag skriva mitt enskilda arbete. Det har kommit många bittra ord ur min mun angående den här kursen och jag står vid dem.

I vilket fall, jag och Carro åkte upp i fredags och när jag kom fram och plingade på dörren till Alex hörde jag bara "domp-domp-domp". Han hoppade på ett ben för att ta sig fram. Resten av kvällen myste vi bara för att sedan på lördagen bege oss till Vällingby för att fira DB som har fyllt 25. Sjukt galen kväll med mycket skrälande sång, skratt och sprit.
Söndagen var bara slapp, Carro kom förbi och vi gjorde vår del av grupparbetet, käkade pizza och var sega. Måndagsmorgonen var fin men det är jobbigt att åka sådär och lämna Alex hemma bara.
När vi närmar oss Småland ringer jag Agneta och vi svänger förbi Oskarshamn i några timmar.

Nu ska jag lägga till Lina, Ronja och Bella på Skype så vi kan få något gjort idag.

Inför..

.. kursavslut (typ) och en helg i Stockholm.
Idag har vi nästsista redovisningen på didaktik-kursen. Nästa gång vi har schemalagd tid är på onsdag och då är det kursavslut, redovisningar och föreläsning. Jag förstår inte riktigt hur vi ska hinna med allt! Efter lunch styr jag och Carro bilen norrut ut med slutdestination Stockholm, Carros är Tullinge, min är Sundbyberg. Där väntar Alex på mig med en illa stukad fot, därför ingår kryckor i min packning.
Japp, jag ska ta mig från Tullinge till Sumpan med vandringsväska och ett par kryckor. Awkward! Tur att det inte är det värsta man sett på pendeln!
Vi skulle egentligen gått ut ett gäng och ätit ikväll men eftersom Alex knappt kan sitta utan att döda sin fot så struntar vi i det. Imorgon däremot hoppas jag att vi kan ta oss till en födelsedagsfest. Någon som vet vad taxi mellan Sundbyberg och Vällingby kan kosta?
Nu ska jag packa klart mitt sista, äta frukost och bädda sängen. HERRÅ!

Comeback.

Vad har hänt sen 9e februari? 
Jag har klonkat två mattekurser på sammanlagt 10hp, flängt till Stockholm några gånger, haft Madde och Alex på besök och gjort en sjukt vag fältstudieuppgift. För att summera allt kan man säga att jag har pluggat, varit full i Stockholm och myst med Alex.
Det är typ min veckorutin nu.
Imorgon åker vi (jag och Carro) till Stockholm för att fira DB, middag på Patricia på fredag och fest på lördag. På onsdag nästa vecka är sista mattekursen slut och förhoppningsvis blir jag godkänd på denna 5hp-kurs från helvetet.
Nu borde jag packa och äta brunch, mest troligt kommer jag löka omkring på internet en timme till.

RSS 2.0