Mellandagarna.

Dagarna bara springer förbi, snart är det nyårsafton och sen åker vi tillbaka till Stockholm igen.
Tiden här i skogen är snölös men bra, just nu sitter jag och försöker knåpa ihop en början till min rapport.. Det går sådär.
I vilket fall ville jag bara säga hej, jag lever!

Huvudstaden.

Imorgon bär det av mot Stockholm för att spendera kvällen och fredagens arla där. Väskan är packad, disken är diskad, soporna slängda och extranyckeln hit har Carro hämtat. En annan sak med Stockholm är att det verkar som att jag kommer gå mina tre sista terminer där, antingen vid SU eller Södertörn. Det gick inte att byta till distansstudier, vilket känns skönt då jag saknar självdisciplin, så vi får se vart denna resa i livet tar mig.
Jag sitter bara och tittar på klockan hela tiden, jag vill att det ska vara runt niotiden imorgon bitti!

Barn och mat.

Tittar på ett av mina favoritprogram, Supersize vs. Superskinny, fast idag är det barnversionen. Det gör ont i mig att se en kille på elva år som väger 73. Det är tio kilo mer än vad jag väger och framför allt tio år yngre än vad jag är. Tjejen vill bli professionell dansare och fick ett videomeddelande av en tjej som lidit av anorexi och fortfarande inte är helt frisk.
När jag ser något sånt här bryts jag av på mitten, det påminner mig om de riktigt nära vänner jag har som lidit/lider av någon form av ätstörning. Ni vet själva vilka ni är och jag hoppas att jag gör/har gjort allt jag kunnat för att hjälpa till.
Innerst inne önskar jag att jag bara kunde få sudda bort allt som gör ont, för alla. Min önskan går inte att uppfylla men det var längesen jag bestämde mig för att försöka ställa upp för alla till 100 procent.

Julledig.

Nu är jag ledig från skolan fram till och med 10/1-2012. Visserligen ska jag skriva min rapport och en hemtenta men ändå. Jag har packat nästan allt inför resan till Falun, det som saknas är datorn och mina skolgrejer som ska få följa med.
Idag var jag inne i skolan i lite drygt en timma för att få handledning gällande rapporten så nu kan jag komma igång med den, vi diskuterade också lite om mitt fotoprojekt. Efter detta gick jag in till stan och handlade två julklappar, en till Alex från Anneli och en till Alex's föräldrar. Så nu är allt det fixat också.
Jag börjar redan bli rastlös.

I'm special!


It's beginning to look...

a lot like Christmas.

Åh! På torsdag åker jag upp till Stockholm för att tidigt på fredag åka till Falun. Jag, Alex, Chris och Benedicte åker ihop sen är planen att dra på sig en massa kläder för att åka ut och hugga gran. Jag tror att detta kommer bli en underbart bra jul även om jag inte får fira den med min släkt.

Jag kommer sakna Kalle riktigt mycket, normalt sett är det ju vi som sliter upp julklapparna tillsammans!


här kan ni se och lyssna på min julmusik-lista


Framförhållningen brast.

Jag skulle precis se vad det erbjöds för sommarkurser 2012 men nähä, ansökan öppnar inte förrän i februari. Här försöker man ha lite framtidstro och framförhållning så samarbetar inte resten av världen. Fan. 
Jaja, påminnelse i mobilen får hjälpa mig att minnas!

Landsbygdshelg.

Den här helgen har varit galen, den har gått i glädjens och alkoholens tecken. Igår när jag kom hem halvdäckade jag direkt i sängen och bävade/längtade efter att duscha. Jag orkade inte riktigt resa men insåg att jag verkligen behövde det. Har aldrig känt mig så len som efter igår.
Vad gjorde vi då? 
Jo, i fredags var vi nästan hela gänget samlat i Örnaholm efter många om och men med flera felkörningar i Smålands djupa skogar. På lördagen åkte vi ut till Rödjenäs och blev en ännu större skara. Med mycket röj, svett, snö och skratt klarade vi av den kvällen galant. Vi badade bastu och badtunna, vilket var sjukt mysigt.
Idag ska jag inte göra någonting, känner mig fortfarande helt förstörd, både i fysiskt och psykiskt! haha

Kaffe.

Jag är en sån addict! Det är riktigt läskigt egentligen.. Igår på vägen hem från skolan pratade jag och Karin om droger osv, jag har aldrig testat någon drog, förutom koffein, nikotin och alkohol. Se hur det har gått med det! Jag MÅSTE dricka en viss mängd kaffe för att inte få ont i huvudet, jag MÅSTE röka ett visst antal cigaretter om dagen för annars blir jag helt labil. Alkoholen är inte något beroende men jag vet ju hur jag reagerar på det och vad det gör med min kropp.
Jag är glad att jag inte testat någon form utav förbjuden drog för jag hade lätt fastnat där.

Modernismen.

Vi fick en ny uppgift idag, vi ska analysera och utgå från en av Modernismens ismer och göra en egen tavla. Jag valde att utgå från Surrealismen. Har gjort upp en liten skiss nu, får se vad min lärare säger om den imorgon. Ska lägga skuggor nu och sen ska jag försöka strukturera upp min rapport om jag orkar.
Bilder på skissen kommer upp på fotobloggen.

Lucia.

Idag är det ju Lucia och vi börjar en timme senare för att många i klassen ville gå på diverse Luciatåg. Så jag hade planen att stiga upp i vanlig tid för att sedan kunna äta frukost, duscha osv i lugn och ro.


Tänkte bara tipsa om att årets Musikhjälpen är igång, man kan lyssna på dem i radion, titta på SVT2 eller svtplay. :)

MummoFarmorGrandmotherGrand-méreNonnaBedstemor

Pratade precis med Farmor i telefon. Hon börjar bli gammal och höra dåligt men hon är fortfarande lika mysig som när jag satt i hennes knä i gungstolen och hon sjöng Hämä Hämähäkki för mig.
Farmor kommer alltid att vara farmor.

Första skoldagen.

Idag var första dagen i skolan på två månader och jag är redan sjukt stressad över allt som ska göras. Som "tur" är ska första uppgiften redovisas på fredag. Känns bra.
Imorgon är det introduktion på Modernismen och Konstpedagogik, på onsdag börjar vi med ett måleriprojekt som ska redovisas tisdag v. 2. Dagen innan den redovisningen ska rapporten in och opponeringen påbörjas. Vi hade även allmän rapporthandledning idag och det känns rätt bra inför det i vilket fall. Jag fick rådet att gå igenom mina bilder för att bestämma om jag ska ha ett alllmänt eller genusperspektiv på min rapport.


Jag har för övrigt städat lägenheten och tänt en massa ljus. Nu ska jag göra broccolipaj.

Lista.

Eftersom jag är alldeles för trött för att redogöra för vad jag gjort sen sist så ska jag komma på en egen liten lista.
Något som gör mig glad - Att läsa igenom snälla saker folk har skrivit till mig.
Något som gör mig ledsen - Att det är två år kvar tills jag är färdigutbildad.
Någon jag saknar - Alla vänner hem i från och framför allt Alex.
Något jag saknar - Att vara inspirerad till fotografering.
Något som får mig att skratta - Trissreklamen när tanten drar fram ett dragspel.
Något som jag inte ser fram emot - Nästa termin.
Något som jag ser fram emot - Att bli med katter.

Tillbaka i verkligheten.

Nu är jag helt tillbaka i vardagslivet men tänkte berätta helt och fullt om min helg.
Jag hoppade på tåget, mötte upp Alex sen kom Jessica och hämtade oss i Gnosjö. Jag var helt lycklig och kunde inte sluta le, fnissa och skratta. Vi åkte hem till mamma och plockade upp lite smörgåstårta för att sedan åka hem till Jessi och Emil. Där tvättade jag lite kläder, drack lite vin och snackade massvis med skit. Vi som var där var Jag, Alex, Jessi, Emil, Viktor och Tony. Svenne kom precis innan jag och Alex gick.
På lördagen myste vi hemma på förmiddagen, drack lite kaffe med min moster. Sedan åkte vi in till Gislaved, gick på systemet och gick sen och våldgästade Madde och Danne, som var bakfulla som demoner båda två! Även här var jag så lycklig att inte ens ösregnet kunde dra ner mitt humör. Värre var det för Alex som tagit tygskor istället för sneakers!
Kvällen påbörjades hemma hos Robban och nedrans vilket galej det blev där! Bitmärken, lyror, stopp i toan, allsång, äpple- och kanelcider, inflyttningspresent, deep talk och många många många skratt! Det var precis en sån här kväll jag behövde!
Tack alla fina vänner och hoppas att ni får en fin jul!

Hemresa nummer två.

Idag åker jag hem till mamma för andra gången denna terminen. Förra gången var exakt tre månader sen, så det var ett tag sen! Jag saknar alla så otroligt mycket och det känns så fint att Alex ska följa med hem också. Mysmysmys!
Sen planerar jag zombie-stadie imorgon! Wuhuu!

RSS 2.0